Iedereen kan schrijven
Blog

Iedereen kan schrijven…

Iedereen kan schrijven. Dat klopt. Tenminste, uitgaande van een normale situatie. Vanaf groep 1 in het basisonderwijs wordt het tekstschrijven ons aangeleerd. Schrijven begint met een goede motoriek: het vasthouden van het potlood (en tegenwoordig ook: met soepele beweging over het toetsenbord glijden). Daarna volgt de technische invulling: hoofdlettergebruik, spaties, spelling, grammatica en stijl. Als iedereen kan schrijven, wat maakt de tekstschrijver dan zo bijzonder? Lees hier het antwoord.

Spelling : een tekst die bijdraagt aan je imago

Voorheen schrokken mensen dikwijls als ik vertelde dat ik Nederlands studeerde. Een tikkeltje onzeker kreeg ik dan het tekstdocument aangereikt. En soms verontschuldigden mensen zich zelfs. ‘Ow Nederlands? Nou uhmm, met d, t’s enzo… daar ben ik niet zo goed in hoor.’ Eén misverstand wil ik direct uit de wereld helpen. Op de universiteit leer je bij de studie Nederlands géén d/t.

Enfin, dat was een paar jaar geleden. Inmiddels ben ik tekstschrijver. Dan mag je inderdaad verwachten dat ik het kofschip beheers (alhoewel ik denk dat dit überhaupt een voorwaarde is voor een universitaire opleiding, maar dat terzijde). Dit is één van de voordelen van een tekstschrijver. Een goede tekstschrijver beheerst de Nederlandse taal uitstekend. Een foutloze tekst draagt bij aan het professionele imago van je bedrijf. De tekstschrijver helpt je hierbij.

Opbouw: een tekst die wordt gewaardeerd door lezer en zoekmachine

Een goede opbouw neemt de lezer mee in het verhaal. Voor websites geldt een andere tekstopbouw dan voor gedrukte media. Iedereen kan schrijven, maar schrijven voor het web is een vak apart. Met de juiste opbouw en de juiste zoekwoorden zorgt de tekstschrijver voor een tekst die lekker leest en beter gevonden wordt.

Stijl: een tekst die lekker leest en aansluit bij de doelgroep

Kom meteen binnen bij de potentiële klant met een pakkende kop. Grijp de aandacht, prikkel de behoefte en maak de lezer nieuwsgierig. En belangrijker nog: houd (zonder t) de aandacht van de lezer vast. Zorg dat de boodschap goed overkomt. Dit vraagt om duidelijke zinnen die lekker lezen, begrijpelijk zijn en niet te lang.

Iedereen kan schrijven, maar tussen schrijven en daadwerkelijk de boodschap overbrengen zit een behoorlijk verschil. De tekstschrijver beheerst het allebei. Met de juiste woorden spreek ik jouw doelgroep aan.

Meer bereiken met tekst? Ervaar zelf de voordelen van de tekstschrijver en maak een afspraak.