Hoeksche Zaken
Waar is dat feestje?

Hoofdredactie Hoeksche Zaken f/w 2020

Het zijn bizarre tijden. Ik had gehoopt dat we voor deze editie van Hoeksche Zaken weer een feestelijke lancering konden organiseren, maar het coronavirus houdt ons nog steeds in de greep. Het is op het moment van schrijven niet eens duidelijk of we dit jaar wel normaal Kerstmis kunnen vieren met familie en vrienden en of we uit eten kunnen. Kerstborrels en nieuwjaarsrecepties zijn sowieso uitgesloten.

We gaan door!

Maar we zijn niet voor niets ondernemers. Ook al legt corona alles grotendeels stil, we blijven doorgaan. We bedenken allerlei creatieve oplossingen om van betekenis te zijn én blijven. Net als tijdens de eerste coronagolf zijn veel horecaondernemers overgestapt op afhalen en bezorgen. Speciaal voor de feestdagen pakken ze extra uit met de lekkerste kerstpakketten, hobby-kok menu’s en complete kant-en-klare kerstdiners. Ook binnen non-food retail ontstaan creatieve cadeauconcepten met name gericht op bezorgen, zoals thuiswerkpakketten en fitboxen. En om toch een beetje in de kerstsfeer te komen hebben veel winkeliers hun etalage al sinds begin november feestelijk versierd.  

Samen voor elkaar

We maken er samen het beste van. Juist dat ‘samen’ is nu belangrijker dan ooit. Innoveren over de grenzen van je organisatie heen biedt nieuwe kansen. Er ontstaan verrassende, creatieve samenwerkingen als basis voor innovatieve concepten, waarbij de maatschappelijke waarde doorgaans belangrijker is dan de commerciële waarde. Hoe vervelend de hele situatie ook is, corona werpt een nieuw licht op onze samenleving. We gaan van individualisme naar saamhorigheid. Het zijn de lichtpuntjes in crisistijd.

Een feest om te lezen

Verschillende lichtpuntjes lees je terug in deze editie van Hoeksche Zaken. Laat je inspireren door de creatieve coronaconcepten van andere ondernemers en kijk binnen bij bestaande en nieuwe bedrijven. Daarnaast besteden we dit keer extra aandacht aan het festive season. Wat trek je bijvoorbeeld aan ‘naar’ een digitale kerstborrel, wat zet je deze kerst op tafel en wat geef je jouw medewerkers dit jaar cadeau? Het is een feest om te lezen! We hopen je op deze manier toch een beetje een partygevoel mee te geven.